سوغات کربلا - گلگشت هتل
سوغات و غذاهای محلی کربلا ۲۶ خرداد ۱۴۰۳

کربلا، یک شهر بسیار مقدس تو عراقه. دلیلشم اینه که توی این شهر رخداد های تاریخی و دینی خیلی مهمی اتفاق افتاده. دقیقاً اینجاست که واقعهٔ عاشورا رخ داده و امام حسین(ع)، که نوه‌ ی پیامبر اسلام، و همراهاش مثل ابوالفضل العباس(ع)، شهید شدن. اینجا دقیقاً جاییه که مقاومت علیه ظلم و ستم به شکل واضحی نشون داده شده. این رویداد ها یکی از مهم‌ ترین نقاط عطف تاریخ اسلام بودن. به همین دلیل، کربلا جای خاصی برای همه مسلمون ‌ها شده، چه شیعه و چه سنی. علاوه بر این، کربلا به عنوان یک مرکز فرهنگی و تاریخی خیلی معروفه.
 

خرید سوغات در کربلا

توی این شهر خیلی از مکان ‌های مقدس و مهم وجود داره که زائران از سرتا سر دنیا میان تا ببینن و با ارزش ‌های دینی و انسانی آشنا بشن. از این رو، خرید سوغاتی ‌های کربلا برای زوار امام حسین(ع) و زائران یه خیلی با اهمیته. این سوغاتی ‌ها هم فقط ارزش مادی ندارن، بلکه ارزش معنوی و روحی هم دارن و به عنوان یادگاری از زیارت این مکان مقدس می ‌مونن.حالا ما در گلگشت هتل سعی میکنیم در این مقاله برخی از این سوغاتی ها رو برای شما توضیح بدیم.


نقره‌ کاری

 اولین سوغاتی کربلا که معرفی می کنیم نقره کاریه، نقره کاری تو کربلا یکی از هنرهاییه که خیلی معروفه. تو این هنر، از نقره برای ساختن آثار استفاده می ‌شه. این هنر به خاطر زیبایی و دقت کارهایش، خیلی مورد توجه قرار گرفته.محصولات نقره ‌کاری شامل انواع جعبه‌ ها، پیاله ‌ها، طاقه‌ ها، کاسه‌ ها و آثار دیگه ‌ای از هنرهای دستی هستن که همه با یه دستاورد خاص و زیبا ساخته می ‌شن.
این محصولات توسط دستان حرفه ‌ای و صنایع دستی محلی ساخته می ‌شن، که از ابزار های سنتی و تکنیک ‌های مختلفی استفاده می ‌کنن. این آثار بر رویشون طرح‌ هایی زیبا و متنوع حکاکی می‌ شه که معمولاً مربوط به مکه و مدینه یا به اهل بیت(ع) هستن. همچنین، علاوه بر زیبایی ظاهری، این آثار ارزش معنوی و دینی هم دارن و معمولاً به عنوان یه راه برای ابراز اعتقادات و ارزش ‌های مذهبی استفاده می ‌شن.


محصولات چرمی

برای معرفی دومین سوغاتی ما محصولات چرمی رو معرفی می کنیم،تو کربلا، محصولات چرمی خیلی معروفه، مثل کیف و کفش. این محصولات با دقت و حوصله و خلاقیت زیادی ساخته می‌ شن، به طوری که وقتی ببینیشون حس می کنی که دست هنرمند واقعاً توی این کار زحمت کشیده. این کالا های ارزشمند، غالباً با طرح‌ های دینی و ارزش‌ های مذهبی تزیین می ‌شن. ممکنه طرح‌هایی از اهل بیت(ع) باشه یا متن ‌های معنوی مرتبط.به این ترتیب، این کیف و کفش‌ های چرمی یه جور پیام انتقال می‌ دن، نه فقط یه قطعه لباس یا لوازم جانبی. از طرفی نشون می ‌ده که در کربلا هم توسعه ‌ی مهارت ‌های دستی با ارزش و معنویتی انجام می ‌شه.


تابلو های نقاشی

و حالا به معرفی تابلو های نقاشی می رسیم،تو کربلا، تابلو های نقاشی دستی خیلی محبوبن. این تابلوها با موضوعات مختلفی ساخته می ‌شن، از جمله مناظر طبیعی، صحنه‌ های تاریخی و مذهبی. حتی ممکنه تابلوهایی از امام حسین(ع) و اهل بیت(ع) هم داشته باشی که بر رویشون نقاشی شده.

این تابلوها به عنوان سوغاتی ‌های کربلا خیلی مورد استفاده قرار می‌ گیرن. ممکنه زائران و زوار امام حسین(ع) این تابلوها رو به عنوان یه یادگار از سفرشون به این شهر مقدس بخرن.به این ترتیب، تابلوهای نقاشی دستی هم به عنوان یک شکل هنری و هم به عنوان یک یادگار از کربلا مورد توجه هستن. از طرفی نشون می ده که در این شهر، هنر و معنویت با هم دست دردست می ‌دهند و بخشی از فرهنگ و تاریخ این جای مقدس را تشکیل می ‌دهند.تمامی این سوغاتی های کربلا رو می تونید برای عزیزانتون بگیرید و اونها رو خوشحال کنید.


تربت حسینیه

یکی از با ارزش ترین سوغاتی هایی که شما زائران عزیز می توانید تهیه کنید تربت حسینیه است،تربت حسینیه، یعنی اونجا که خاکی از حرم امام حسین(ع) برداشته شده باشه. این خاک به عنوان یه یادگار خیلی مهم و ارزشمند شناخته می‌ شه. مثل یه هدیه معنوی که زائران می ‌تونن برای خودشون بیارن.اون خاک معمولاً توی کپسول ‌هایی یا شیشه ‌های کوچیک عرضه می ‌شه که بتونیم به راحتی با خودمون ببریم. اینجوری می ‌شه یه قسمتی از مکان مقدس حرم امام حسین(ع) رو به خونه ‌مون بیاریم و همیشه یادش رو در خاطرمان زنده نگه داریم.


قلاده و گردنبند ها

برای معرفی اخرین سوغاتی ما قلاده و گردنبند ها رو به شما معرفی می کنیم،محلات کربلا عموماً معروف به داشتن مجموعه ‌ای از قلاده‌ ها و گردنبند ها با طرح‌ هایی که به امام حسین(ع) و سایر اهل بیت(ع) مرتبط هستن. این قلاده‌ ها و گردنبند ها اغلب با استفاده از موادی همچون فلزات گرانبها، مس، نقره یا طلا ساخته می ‌شوند و به صورت دستی زیبا تزئین می ‌شوند.تصاویر و طرح ‌هایی که بر روی این قلاده ‌ها و گردنبند ها نقش بسته معمولاً مربوط به مناظر و صحنه‌ های مذهبی، تصاویر امام حسین(ع)، حرم امام حسین(ع)، و دیگر اهل بیت(ع) است. این طرح‌ها نه تنها زیبایی بصری دارند، بلکه ارزش معنوی و مذهبی نیز در خود دارند و برای زائران به عنوان یادگاری از زیارت این مکان مقدس ارزشمندن.از طرفی، این قلاده‌ ها و گردنبند ها به عنوان یک سوغاتی ارزشمند شناخته می ‌شوند که زائران معمولاً آن را به عنوان یک هدیه یا یادگاری از سفر خود به کربلا برای خودشان یا دوستان و خانواده‌ هایشان تهیه می ‌کنند.

 

غذاهای محلی کربلا

بعد از معرفی سوغاتی های کربلا به معرفی غذا های محلی خوشمزه کربلا می رسیم،اولین غذایی که به شما پیشنهاد می دهیم مرغ دیوانی است،مرغ دیوانی یه غذای محلیه که تو خیلی از مناطق عربی و شامی معروفه، ولی خب تو کربلا هم خیلی مورد علاقه ‌ی مردمه. در این قسمت طرز تهیه این غذای خوشمزه رو توضیح می دیم،این غذا از مرغ، نخودچی، نعناع و ادویه‌ های محلی تهیه می ‌شه.برای درست کردنش، ابتدا مرغ رو به تکه ‌های کوچیک خرد می ‌کنن. بعدش تو یه قابلمه با روغن سرخش می‌ کنن تا رنگ طلایی بگیره. بعد نخودچی و ادویه ‌های محلی مثل زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز رو بهش اضافه می ‌کنن و با آب می ‌پزن تا مواد خوب آبکش بشه و مرغ و نخودچی ‌ها طعم خوبی بگیرن.
 

نعناع تازه یا خشک هم به عنوان یه افزودنی عطر و طعم برای این غذا استفاده می ‌شه. و بعضی وقتا سبزیجات دیگه مثل پیاز و سیر هم ممکنه بهش اضافه بشه تا طعم غذا خوشمزه تر بشه.مرغ دیوانی معمولاً با نان خبز عربی یا نان تازه سرو می ‌شه. این غذا با غلظت مناسب سس و خوشمزه بودنش خیلی معروفه و یه غذای خونگی و سنتیه که تو جشن ‌ها و مراسم خانوادگی خیلی وقتا سرو می ‌شه.
 


 مقالات پیشنهادی:
           
راهنمای سفر به کربلا
           
ارزان ترین هتل های کربلا

قیمه دومین غذای محلی محوب کربلا

برای معرفی دومین غذای محلی کربلا ما در این قسمت قیمه رو کامل با طرز تهیه اون توضیح میدیم،قیمه یکی از غذا های معروف و محبوب کربلا و خیلی از مناطق عراقه. این غذا از ترکیب گوشت گوساله یا گوسفند، نخودچی و ادویه‌ های خاص تهیه می ‌شه و معمولاً با برنج سفید سرو می ‌شه.حالا طرز تهیه این قیمه خوشمزه رو بررسی می کنیم، گوشت رو به تکه‌ های کوچیک خرد می ‌کنن و با پیاز سرخ می ‌کنن تا طلایی بشه، بعد نخودچی ‌های خیس شده و ادویه‌ های مثل زردچوبه، دارچین، هل و گاهی پودر لیمو عمانی بهش اضافه می ‌شه و می ‌ذارن چند ساعت بپزه تا همه مواد خوب نرم و مزه‌ دار بشن.

در پایان، ممکنه کمی رب گوجه فرنگی یا پودر لیمو عمانی برای طعم ‌دهی بیشتر اضافه بشه. قیمه معمولاً با برنج سفید سرو می ‌شه و یه غذای خوشمزه و مقوی رو می ‌سازه که مخصوصاً در مناسبت ‌های مذهبی و مهمانی ‌ها سرو می ‌شه. همچنین قیمه به عنوان یکی از غذاهای محبوب در مراسم عزاداری محرم و صفر شناخته می ‌شه و به عنوان نذری بین مردم توزیع می ‌شه و یادآور فداکاری ‌ها و مقاومت امام حسین(ع) و یارانش است.
 

دولمه از غذاهای محوب کربلا

حالا به معرفی یکی از غذا های معروف می رسیم که تو ایران هم طرفدار های زیادی داره،دولمه یکی از غذا های سنتی و محبوب کربلا و خیلی از مناطق دیگه عراقه. این غذا از برگ ‌های بزرگ گیاه ارطبوس (که به دولمه معروفه)، گوشت چرخ ‌کرده، ادویه ‌های مخصوص و نخودچی تهیه می شه. دولمه به عنوان یه غذای مقوی و خوشمزه شناخته می ‌شه که تو مهمونی ‌ها و مناسبت ‌های مختلف سرو می ‌شه. حالا برای درست کردن دولمه، اول برگ ‌های ارطبوس رو می ‌شورن و خشک می ‌کنن، بعد ساقه‌ های سفت‌ شون رو جدا می ‌کنن تا برای پیچیدن مواد داخلی نرم و مناسب باشن. بعدش گوشت چرخ ‌کرده رو با نخودچی‌های خیس شده، ادویه‌های مختلف و گاهی پیاز خرد شده مخلوط می‌کنن.

بعضیا هم کمی برنج به مخلوط اضافه می‌کنن تا دولمه حجیم‌ تر بشه. بعد مقدار مناسبی از مخلوط داخلی رو روی هر برگ می ‌ذارن و با دقت می ‌پیچن تا مواد داخلی از برگ بیرون نریزه. دولمه ‌های پیچیده شده رو تو یه قابلمه بزرگ می ‌چینن و روی اونا رب گوجه ‌فرنگی و نعناع تازه یا خشک می ‌ریزن. بعد کمی آب به قابلمه اضافه می‌ کنن و روی حرارت ملایم می ‌پزن تا دولمه ‌ها نرم و طعم ‌دار بشن.

بعد از پختن، دولمه‌ ها رو تو ظرف سرو می ‌چینن و با نعناع تازه و گاهی لیموی تازه تزئین می ‌کنن. دولمه نه تنها یه غذای خوشمزه و مقویه، بلکه بخشی از فرهنگ و سنت غذایی مناطق عربی و شامیه. این غذا معمولاً تو مراسم خانوادگی، مهمونی ‌ها و جشن ‌ها سرو می ‌شه. دولمه انواع مختلفی داره، مثل دولمه فلفل که از فلفل‌ های رنگارنگ استفاده می ‌شه، دولمه بادمجون که از بادمجون‌های کوچیک استفاده می ‌شه و دولمه کدو که از کدوهای ریز تهیه می ‌شه. این تنوع نشون ‌دهنده خلاقیت و مهارت آشپزا تو تهیه این غذای خوشمزه و محبوبه.

 

محلبیه از دیکر غذای های کربلا

حالا یک دسر عالی رو معرفی می کنیم،محلبیه یه دسر شیرین و خوشمزه‌ ست که تو کربلا و خیلی از مناطق دیگه عراق خیلی محبوبه. این دسر لطیف و خوش ‌طعم از ترکیب آرد، شیر، شکر و ادویه ‌های مختلف درست می ‌شه و تو مناسبت ‌ها و مراسم مختلف به عنوان یکی از دسرهای سنتی سرو میشه. برای درست کردن محلبیه، اول آرد یا نشاسته ذرت رو تو کمی شیر سرد حل می ‌کنن تا گلوله نشه. بعد شیر باقی ‌مونده رو تو قابلمه‌ ای رو حرارت ملایم گرم می ‌کنن. وقتی شیر گرم شد، شکر و ادویه هایی مثل گلاب و هل بهش اضافه می‌ کنن و مخلوط رو به آرومی هم می ‌زنن تا شکر کامل حل بشه.

بعد مخلوط آرد یا نشاسته رو به آرومی به شیر گرم اضافه می ‌کنن و همزمان هم می ‌زنن تا مخلوط یکنواخت بشه. مخلوط رو رو حرارت ملایم مداوم هم می ‌زنن تا غلیظ بشه و به قوام مناسب برسه. وقتی محلبیه به قوام دلخواه رسید، تو ظروف سرو می ‌ریزن و می ‌ذارن خنک بشه. بعد از خنک شدن، محلبیه رو می ‌تونن با پسته خرد شده، دارچین یا بادام تزئین کنن و سرو کنن. محلبیه نه تنها به خاطر طعم و لطافتش محبوبه، بلکه به دلیل سادگی تهیه و مواد اولیه ساده ‌ای که داره، تو خونه ‌های خیلی از مردم عراق و خاورمیانه درست می ‌شه.

این دسر معمولاً تو ماه رمضان، عید ها و مناسبت ‌های خاص سرو می ‌شه و به عنوان نشونه ‌ای از مهمون‌ نوازی و پذیرایی شیرین تو مراسم مختلف به کار می ‌ره. محلبیه انواع مختلفی داره، مثل محلبیه با طعم ‌های مختلف مثل زعفران، کاکائو یا قهوه، و محلبیه با افزودنی ‌های مختلف مثل میوه‌ های خشک، نارگیل یا حتی عسل که می ‌تونه تنوع و طعم جدیدی بهش بده. محلبیه یه دسر ساده اما خیلی لذیذه که با یه کم خلاقیت ‌میشه انواع مختلفی ازش درست کرد و به عنوان یه دسر شیرین و خاطره ‌انگیز تو مناسبت ‌ها و مهمونی‌ها سرو کرد.


و برای معرفی اخرین غذای محلی سمبوسه رو معرفی می کنیم و طرز تهیه اون رو هم کامل توضیح میدیم. سمبوسه یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار محلیه که خیلی شبیه به پیتزاست، ولی با یه تفاوت‌ های خاص خودش. برای تهیه سمبوسه، از خمیر برنج استفاده می ‌کنن که این خمیر با دست به شکل ‌های مثلثی کوچیک درمیاد. داخل این خمیر رو با مخلوطی از گوشت چرخ‌ کرده یا سبزیجات پر می ‌کنن. معمولاً از ادویه‌ های مختلف مثل زردچوبه، فلفل، زیره و گاهی پیاز و سیر برای طعم دادن به این مخلوط استفاده می ‌شه.

بعد از پر کردن خمیر، سمبوسه‌ ها رو می ‌بندن و توی روغن داغ سرخ می ‌کنن تا حسابی ترد و طلایی بشن. سمبوسه‌ ها رو معمولاً داغ داغ سرو می ‌کنن و می تونن اون‌ها رو به عنوان پیش‌ غذا یا حتی یه وعده غذای سبک مصرف کرد. این غذای خوشمزه معمولاً تو مهمونی ‌ها و دورهمی ‌ها خیلی طرفدار داره و با سس‌ های مختلف مثل سس گوجه ‌فرنگی یا ماست سرو می ‌شه. سمبوسه یه انتخاب عالی برای هرکسیه که دنبال یه غذای سریع، خوشمزه و مقوی می ‌گرده.
گلگشت هتل سعی کرد در این مقاله برخی ار سوغاتی ها و غذای محلی کربلا رو به شما معرفی کنه تا وقتی به اونجا می رید برای گرفتن هدیه بتونید انتخاب درستی داشته باشید و همچنین غذای محلی و خوشمزه کربلا رو هم بچشید و لذت ببرید.
 

شما به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

(5/1)

نظرات

ارسال دیدگاه

لغو پاسخ