هر ساله تعداد زیادی مردم از سراسر دنیا برای زندگی به استانبول مهاجرت می کنند.ما در گلگشت،هزینه های تقریبی زندگی در استانبول رو برای شما بررسی می کنیم تا وقتی به اونجا سفر کردید اطلاعات پایه داشته باشید.هزینه زندگی در استانبول می تواند بسته به سبک زندگی، محل سکونت و نیازهای فردی متفاوت باشه.
اولین هزینه ای که در مورد اون حرف می زنیم یکی از مهم ترین هزینه های زندگی در هرجایی است،یعنی هزینه مسکن. خب، اگه بخوایم راجع به هزینه مسکن تو استانبول صحبت کنیم، باید بگم که قیمت ها خیلی بستگی به محل و اندازه خونه داره. اگه بخوای وسط شهر، تو جاهای شلوغ و پر رفت وآمد خونه بگیری، اجاره اش ماهی حدود ۷۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ لیر درمیاد. اینجاها نزدیک به همه امکانات و مراکز خرید و تفریحی هستن. حالا اگه از مرکز شهر دورتر بشی و بری مناطق حاشیه ای و آروم تر، اجاره خیلی پایین تره.
اینجاها ماهی حدود ۴۰۰۰ تا ۷۰۰۰ لیر باید بدی. البته ممکنه مجبور شی بیشتر رفت و آمد کنی ولی خب از شلوغی و گرونی وسط شهر خبری نیست. اگه آپارتمان بزرگتر بخوای، مثلاً دو یا سه خوابه، قیمت ها بیشتر می شه. این قیمت هم بستگی به این داره که کجا می خوای زندگی کنی و چه امکاناتی داخل آپارتمان یا مجتمع باشه. مثلاً آپارتمان با استخر و باشگاه ورزشی گرون تره. در کل، اگه می خوای تو مرکز شهر زندگی کنی و به همه جا نزدیک باشی باید بیشتر هزینه کنی. ولی اگه برات مهم نیست که تو مناطق آروم تر و دورتر از مرکز باشی، میتونی با هزینه کمتر یه خونه خوب پیدا کنی.
دومین هزینه ای که براتون بررسی می کنیم مربوط به هزینه های خورد و خوراکه. اگه بخوایم در مورد هزینه های خورد و خوراک تو استانبول حرف بزنیم، باید بگیم که این هزینه ها هم بستگی به سبک زندگی و جاهایی که انتخاب می کنی داره. برای خرید مواد غذایی ماهانه، اگه بخوای معمولی خرید کنی و مواد غذایی اصلی مثل نون، شیر، تخم مرغ، میوه و سبزیجات، گوشت و مرغ بخری، هزینه اش برای یک نفر حدود ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ لیر درمیاد. البته این مقدار بستگی به این داره که چقدر مواد غذایی می خری و چه چیزهایی مصرف می کنی. مثلاً اگه بیشتر محصولات ارگانیک و باکیفیت بخری، طبیعتاً هزینه ات بالاتر میره.
حالا اگه از خرید خسته شدی و دلت خواست بری بیرون غذا بخوری، باید بگم که رستوران ها هم تنوع قیمتی زیادی دارن. مثلاً اگه بخوای تو یه رستوران ارزان غذا بخوری، یه وعده غذا حدود ۱۵۰ تا ۳۰۰ لیر برات درمیاد. اینجور رستوران ها معمولاً غذاهای ساده تر و محیطی غیررسمی تر دارن. ولی اگه بخوای بری یه رستوران متوسط که محیطش شیک تر و غذاهاش متنوع تر باشه، هزینه یه وعده غذا حدود ۴۰۰ تا ۷۰۰ لیر می شه. اینجور جاها معمولاً کیفیت غذا و خدمات بالاتره.
در نهایت، هزینه های خورد و خوراک تو استانبول بستگی به این داره که چقدر بیرون غذا می خوری و چه جاهایی رو انتخاب می کنی. اگه بیشتر تو خونه غذا درست کنی و کمتر بری رستوران، هزینه هات کمتر می شه.
هزینه بعدی که در مورد اون باهاتون صحبت می کنیم و خیلی مهمه،هزینه حمل و نقله. اگه بخوایم در مورد هزینه های حمل و نقل تو استانبول حرف بزنیم، باید بگم که اینجا هم مثل خیلی از شهرهای بزرگ دیگه، روش های مختلفی برای جابه جایی دارن و هزینه هاشون هم متفاوته. اگه بخوای از وسایل حمل و نقل عمومی مثل اتوبوس، مترو، تراموا و کشتی های شهری استفاده کنی، می تونی یه بلیت ماهانه بگیری که هزینه اش حدود ۶۰۰ لیر ترکیه درمیاد. اینجوری می تونی بدون محدودیت از همه این وسایل استفاده کنی.
اگه بخوای فقط یه بار با اتوبوس یا مترو بری جایی، هزینه هر بلیت تک سفره حدود ۱۵ لیر ترکیه ست. اگه ترجیح می دی از تاکسی استفاده کنی، باید بدونی که هزینه شروع تاکسی حدود ۳۰ لیر ترکیه ست. بعد از اون، برای هر کیلومتری که میری، باید حدود ۱۲ لیر ترکیه پرداخت کنی. یعنی اگه مسیرت طولانی باشه، هزینه اش بیشتر می شه. در نهایت، انتخاب بین حمل و نقل عمومی و تاکسی بستگی به این داره که چقدر عجله داری، چقدر راحتی برات مهمه و البته چقدر می خوای هزینه کنی. اگه بیشتر از حمل و نقل عمومی استفاده کنی، هزینه هات کمتر می شه، ولی ممکنه تو ساعات شلوغی مجبور شی شلوغی و ترافیک رو تحمل کنی. از طرف دیگه، تاکسی راحت تره ولی گرون تر هم درمیاد.
هزینه بعدی که باید در موردش بدونید هزینه آب و برق و گازه. اگه بخوایم در مورد هزینه های آب، برق، گاز و اینترنت تو استانبول بهتون بگیم، باید بگم که اینا هم بخش مهمی از هزینه های ماهانه ات هستن. برای یه آپارتمان متوسط، هزینه ماهانه آب، برق و گاز چیزی بین ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ لیر ترکیه درمیاد. این مقدار بستگی به اندازه خونه، تعداد افراد خونه و میزان مصرف داره. مثلاً اگه زیاد از وسایل برقی استفاده کنی یا تو زمستون بخاری زیاد روشن باشه، هزینه ات بیشتر میشه. از طرف دیگه، هزینه ماهانه اینترنت با سرعت مناسب حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ لیر ترکیه ست. اینم بستگی به نوع سرویس و سرعتی که انتخاب می کنی داره. در کل، این هزینه ها جمع می شن و باید حواست بهشون باشه تا آخر ماه کم نیاری.
اگه بخوایم در مورد سایر هزینه ها تو استانبول صحبت کنیم، باید به چند تا دسته بندی مختلف توجه کنیم: تفریحات و سرگرمی، پوشاک و موارد دیگه ای که ممکنه تو زندگی روزمره ات مهم باشن. وقتی می خوای یه روز خوش بگذرونی و بری سینما، باید بدونی که قیمت بلیت سینما تو استانبول معمولاً بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ لیر ترکیه ست. البته این بستگی به سینما و نوع فیلمی که می خوای ببینی هم داره. مثلاً سینما های لوکس تر و فیلم های سه بعدی ممکنه گرون تر باشن.
اگه اهل ورزش و باشگاه رفتن هستی، عضویت ماهانه تو یه باشگاه ورزشی خوب حدود ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ لیر ترکیه برات هزینه داره. این مقدار هم بستگی به امکانات باشگاه و منطقه ای که باشگاه توش قرار داره،داره. باشگاه های مجهزتر و با امکانات بیشتر مثل استخر، سونا و کلاس های گروهی طبیعتاً گرون تر هستن. در مورد خرید لباس و کفش، قیمت ها خیلی متنوعه و بستگی به برند و کیفیت داره. مثلاً اگه بخوای از برند های معروف و باکیفیت خرید کنی، هزینه ات بیشتر می شه. از طرف دیگه، اگه از فروشگاه های عادی تر و برند های محلی خرید کنی، می تونی با هزینه کمتری لباس های خوبی پیدا کنی. برای مثال، یه جفت کفش معمولی ممکنه بین ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ لیر باشه و یه جفت کفش برند معروف خیلی بیشتر دربیاد.
بجز اینا، هزینه های دیگه ای هم هست که باید در نظر بگیری. مثلاً اگه بچه داری، هزینه های مربوط به مدرسه و فعالیت های فوق برنامه شون ممکنه زیاد باشه. یا اگه اهل رفت و آمد با ماشین شخصی هستی، هزینه های بنزین، بیمه و نگهداری ماشین هم باید حساب کنی. هزینه های بهداشتی و درمانی هم بخش دیگه ای از مخارج هستن که باید بهشون توجه کنی.
با توجه به همه این هزینه ها، هزینه ماهانه زندگی برای یک نفر تو استانبول می تونه بین ۱۲,۰۰۰ تا ۲۵,۰۰۰ لیر ترکیه باشه. این مقدار برای یه خانواده با توجه به تعداد اعضا و سبک زندگی می تونه بیشتر باشه. مثلاً یه خانواده با دو تا بچه قطعاً هزینه های بیشتری داره، از خرید مواد غذایی گرفته تا آموزش و تفریحات. البته این ارقام تخمینی هستن و ممکنه بسته به شرایط مختلف تغییر کنن. مثلاً تورم، تغییرات قیمت ها و حتی تخفیف ها و پیشنهادات ویژه می تونن تأثیر زیادی رو هزینه ها بذارن.
گلگشت هتل سعی کرد برای کسایی که قصد زندگی در استانبول رو دارند هزینه های تقریبی رو بررسی کنه تا با اطلاعات کامل تری بتونند تصمیم درست بگیرند.
شما به این مطلب چه امتیازی میدهید؟