فرهنگ مردم عراق
کشور عراق در خاورمیانه قرار دارد و در مجاورت ایران، کویت می باشد. ۸۰ درصد مردم عراق عرب، ۱۵٪ تا ۲۰٪ آنها کرد، ترکمن و آشوری و ۵٪ را دیگر قوم ها تشکیل می دهند.
مردم کورد در منطقه شمال و شمال شرقی عراق که به کردستان عراق مشهور است زندگی می کنند و از نظر فرهنگی، دارای زبان و پوششی متفاوت با عرب ها دارند و لرها در شرق عراق واقع در استان های واسط، دیاله، میسان زندگی می کنند.عراق دارای ۳ حوزه خیلی متفاوت در ساختار فرهنگی دارد، در قسمت مرکزی عراق عرب های سنی، در شمال آن کورد ها و در جنوب شیعیان زندگی می کنند و هر کدام از این گروه ها دارای فرهنگ مخصوص به خود هستند. البته در کنار این سه گروه اصلی، فرهنگ های کوچکی مانند ترکمن ها، آشوری ها و یزیدی ها هم وجود دارند که دارای فرهنگ متمایز و خاصی هستند. با ما همراه باشید تا با فرهنگ مردم عراق بیشتر آشنا شوید.
همچنین شما عزیزان قبل از هر کاری برای رفتن به این کشور ،اقدام به دریافت ویزای عراق نمایید.
مذهب در عراق
مردم عراق از نظر مذهبی به دو گروه بزرگ شیعه و سنی تقسیم می شود. حدود ۶۰٪ آنها شیعه، ۳۷٪ سنی و ۳٪ آنها را پیروان دیگر ادیان مانند مسیحیان، یهودیان، آشوریان و... هستند.
مردم شیعه که بیشتر جمعیت عراق را تشکیل می دهند، اغلب در قسمت های جنوبی و مرکزی عراق زندگی می کنند. وجود مقبره امامان شیعه در شهرهای عراق مانند کربلا و نجف، و همچنین وجود حوزه علمیه نجف و همینطور حضور دائمی علمای شیعه در این شهرها باعث تقویت فرهنگ شیعه شده و این امر شیعیان عراق را از نظر فرهنگی به مردم ایران نزدیک کرده است. بعد از برکنار شدن حکومت صدام، نفوذ شیعه در این کشور بیشتر شد و مردم آن می توانند خیلی راحتتر درباره هویت مذهبی خود صحبت کنند.
مردم سنی عرب نوع دیگری از ساختار فرهنگی عراق را تشکیل می دهند که براساس قومیت عربی و با مذهب سنی ایجاد شده و به خاطر حاکمیت اقلیت عرب های سنی در دهه های گذشته در عراق تقویت شده است. گرایش های عربی این قسمت از فرهنگ عراق خیلی قدرتمند بوده و مردم عراق معمولا پیروان ادیان مسیحی و یهودی را می پذیرند زیرا این ادیان، کتاب مقدس داشته و به خدای واحدی اعتقاد دارند.
زبان مردم عراق
زبان رسمی مردم عراق عربی و کوردی است. البته زبان های دیگری مانند ترکی آذربایجانی (ترکمنهای عراق)، فارسی، لری فیلی، کلدانی نو (از زبانهای آرامی)، ارمنی، آشوری، دوماری (زبان کولی ها)، گورانی (از شاخه شمال غربی زبانهای کردی) در این کشور صحبت می شود.